Projècte PEE Adelina Comes

 

 

 

Autor : Adelina Comes PEE 2015/2016

Tematica : Arts visualas

Títol : la practica artistica e las culturas del mond

 Aqueste projècte es una soscadissa a l’entorn de la foncion, del ròtle de las arts visualas a l’escòla e a la dubertura cap a las culturas, a las lengas, a las particularitats dels autres países. Es tanben un questionament cap a la possibilitat balhada per las arts de se dubrir als autres e d’aver un agach sus sé qu’evoluís.

Otra lo fach de descobrir/trabalhar de tecnicas e movimients artistics variats, la tòca es de se dubrir a çò que nos entorna, a sé e a despassar lo simple jutjament : « m’agrada, m’agrada pas, es polit, es pas polit », de gausar se confrontar als autres.

Per aquò far, trapèri interessant de far un punt a prepaus dels fondaments scientifics de las arts visualas amb una comparason entre dos paises, sus la plaça de las arts a l’escòla, per poder a la seguida far una presentacion de çò que faguèri dins la classa e encadenar sus una soscadissa a l’entorn de la practica artistica a l’escòla.

Escòla : Calandreta Candòla/ Montpelhièr

Nivèls : classa de cicle 3

Efectiu :13 CM1 e 6 CM2

Dorsièr de presentacion de telecargar

Fichas menairas e progression de telecargar